Bugün mercek altına aldığımız konu yüksük. Herkesin gözünün önüne, parmağında yüksük olan, gözlüklü klasik bir terzi gelmiyor mu? Özellikle makinenin daha az yaygın olduğu, elle dikişin daha fazla kullanıldığı ısmarlama dönemindeki terzilerin kurtarıcısı olmuştur yüksükler.  Bulunuş sebebi de zaten iş güvenliğini sağlamaktır ve 1746 yılında Goldschmied tarafından tasarlanmıştır. Parmakları iğne darbelerinden koruyan yüksükler; en çok kullanıldığı dönemde değişik tasarımlarla piyasaya sürülmüştür. Şimdilerde müzelerde sergilenecek kadar değerli bir malzeme olduğunu unutmadan şuraya fotoğrafını ve müze linkini bırakıyorum. ????

Başka bir söylentiye göre yüksüklerimiz bir amaca daha hizmet ediyormuş. Büyü yaparken cadılar tariflerinde malzeme ölçeği olarak kullanıyorlarmış. Bir yarasa kulağı, üç kurbağa bacağı, bir yüksük sihir tozu gibi ????  Antika yüksüklere baktıkça içlerinde bir tılsım gizliyorlar hissi vermiyor değiller. Özellikle terzilerin ellerinden çıkan eski dönem kıyafetler sizce de bir yüksük te olsa sihir içermiyor mudur ? ????

Bunlarda bizim yüksükler, mağazamızda en çok sattığımız ürünlerden. Günümüz terzilerinin hala vazgeçilmez koruyucusu olduğunu söyleyebilirim. ????  Herkese yüksüklü, bol sihirli dikişler dilerim.